Bor és champagne

A balatoni borrégió méltán híres pincészeteiből ajánljuk

A Balaton körüli hat borvidék egy közös borrégiót alkot összesen több mint 9000 hektárnyi területen. Válasszon partnereink közül, akik különböző kedvezményekkel várják.

Papp Családi Pincészet

A vonyarcvashegyi családi pincészet a hagyományos és a modern, korszerű borászat értékeit ötvözi. Célja, hogy termékei állandó magas minőséget képviseljenek. A kiváló borokon és pálinkákon kívül, igazi különlegességként szőlőmag-őrleményt is értékesítenek. Másik különlegességük a Mézes Olaszrizling, érdemes megkóstolni.

Kedvezmény: 5% a borvásárlás árából

Elérhetőségek
8314 Vonyarcvashegy Cseri utca 8.
http://www.papp-bor.hu

Váli Pincészet

A badacsonyörsi Váli Pincészet, Váli Péter elhivatottságát dicséri. Gazdag borválasztékát a birtokon meg is lehet kóstolni, sőt, gyakorló gasztronómusokként kulináris élményekkel is csábítják a borok kedvelőit.

Kedvezmény: 10% a borkóstoló árából

Elérhetőségek:
8257 Badacsonyörs, Major út 42.
+36 30 940 5232
http://www.valibor.hu

Koczor Pincészet

A szőlő és a bor szeretete családi örökség, a Koczor család már 1815-ben szőlőt művelt a Balatonfüredtől észak-nyugatra, 8 kilométerre fekvő pécselyi Derékhegy lankáin. A család több generációja ma is a borászatban dolgozik. 25 hektár szőlőültetvényen gazdálkodnak, amelyek a Balatonfüred-Csopaki borvidékhez tartozó Balatonfüred, Pécsely, Vászoly festői szépségű domboldalain találhatók. Hangulatos éttermük borkóstolók, borvacsorák, esküvők, rendezvények kedvelt helyszíne.

Kedvezmény: 10% kedvezmény a borkóstoló, az étkezés, vagy a borvásárlás árából

Elérhetőségek:
8230 Balatonfüred, Bocsár dűlő 0118/12
E-mail: info@koczorpince.hu
Telefon: +36 30 213-2068
http://www.koczorpince.hu

Pócz Pincészet

A balatonlellei Pócz Pincészet története 1991-ben kezdődött, de a szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődés a családban több generációra vezethető vissza. A 2007-ben elkészült borászat méltó otthona lett a birtokon megtermett szőlőknek. A Kishegy oldalába éptett szőlőfeldolgozó-, erjesztő-, tároló- és a dongaboltíves érlelőpince, valamint a raktár szervesen kapcsolódik egymáshoz. Balatoni panorámás teraszukon a vendégeknek lehetősége van megkóstolni a pincészet borait, az igényeknek megfelelően lehet 4, 6 vagy akár az XXL csomagban 12 fajta bort is kóstolni.

Kedvezmény: 15% kedvezmény a pincénél vásárolt borok árából
Info: http://www.poczpinceszet.hu

Garamvári Szőlőbirtok

A családi vállalkozás története 1966-ban kezdődött, Garamvári Vencel nevéhez fűződik. A Garamvári Szőlőbirtok ma két helyszínen, Balatonlellén és Budafokon működik, a család tagjai aktív résztvevői a birtok életének. Boraik és pezsgőik számos díjat kiérdemeltek az évek során. A Garamvári Szőlőskert és Borterasz a szőlőültetvények közvetlen szomszédságában, mediterrán hangulattal fogadja a vendégeket Balatonlellén, ahol hűs fák alatt, kerti pavilonban kóstolhatók meg a finom nedűk. Télen a Vinotéka és egy rendezvényterem áll rendelkezésre kóstolásra, a rendezvényekhez étkezési lehetőségeket is kínálnak.

Kedvezmény: 10% kedvezmény a borkóstolók árából
http://www.garamvariszolobirtok.hu

Fenegyerek Pálinka

A Pach Gábor által alapított Fenegyerek Pálinka a szakmaiság, a sokszínűség és a minőség jegyében jött létre, a kezdetek óta kiemelkedően üde színfoltot képvisel a régió vállalkozásai között. A párlatok különleges ízvilággal és vonzó megjelenésben csábítják a pálinkakedvelőket, akik a kulisszatitkokba személyesen is beleshetnek Zamárdiban, az Akácfa utca 1/a. alatt, ahol a finomabbnál finomabb nedűket meg is kóstolhatják.

Kedvezmény: voucherrel 3 féle pálinka ingyenes kóstolása, csoport esetén 20%

Info: fenegyerek.com

Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet

A Bujdosó család közel 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain. A szőlőművelést szeretnék a lehető legmagasabb szintre emelni, törekszenek a vegyszermentességre. Keresik azokat a fajtákat, amelyek a kor és a klímaváltozás kihívásaira megadják a választ.
A család a Balaton és a vitorlázás szerelmese, a családtagok a Pannónia 70-es cirkálóval a balatoni vitorlás versenyek állandó résztvevői.

Vinotékájuk Balatonlellén található, kedvezmény: 10% a borok árából.
Info: bujdoso.com

Borbély Családi Pincészet

A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg a család szakmaválasztását. Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben telepítették el első közös ültetvényüket egy nászajándékba kapott régi családi területen, Badacsonytomajon, ezzel a későbbi birtokközpont alapjait tették le. A Borbély Családi Pincészetet több generációs családi hagyományú szőlőtermesztésre és borkészítésre épülve, apáról fiúra szállva alapították újjá 1996-ban.
Szolgáltatásaik között borkóstoló, borbolt és borterasz, illetve egy kis vendégház is található.
 
Kedvezmény: 10%

Kékajtó Szőlőbirtok és Borászat

A Kékajtó Szőlőbirtok és Borászat családi vállalkozás, melyet egy hosszú plátói szerelem hívott életre: a bor iránti rajongás és a csoda, ami mögötte van. 2015-ben alapítottuk a Kékajtó Szőlőbirtok és Borászatot, melyet azóta folyamatosan építgetünk. Ma már közel 10 hektárnyi területtel rendelkezünk Kőröshegyen, a Balaton déli partján. Jelenleg ültetvényeink nagy része szerkezetátalakításon esik át, így 4 hektárról szüretelünk. Jó energiájú, csodás területeken gazdálkodunk. A hitünket, a munkánkat, a tudást és a természet erejét zárjuk a boros palackjainkba…

A szolgáltatások között található kóstoló, pincelátogatás, dűlőtúra és bortúra.

Kedvezmény: 10%

MEGÉRI ITT FOGLALNI!